hotstof

Badmode – bikini trends van 2023

Na de corona malaise ging het in 2022 weer los: het strand op, B aan en genieten van onstuimige golven en bakkend zand. We deden dat volgens de laatste trends. Zo zag je nogal wat dierenprints voorbijkomen op de bikini. Ook het bevallige snoep roze kleurtje wist zich een weg te banen op de badmode. De high waisted bikini was ook nog niet uitgespeeld en zette door in 2022. Logisch, want juist deze ribstof bikini accentueert je rondingen en verlengt visueel je benen. Jennifer Lopez en Kim Kardashian zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor het succes van de triangelbikini met het verleidelijke Brazilian broekje; tanline free.

De eerstvolgende badmode

Maar dat was 2022. Wat gaat er in 2023 spelen in de badmode en dan vooral in de wereld van de bikini? Zoals de spijkerbroek de kleding in de loop der tijd ‘casual’ heeft gemaakt, zo gaat dat voor ’23 ook op voor de denim jeans bikini. Een soepel zittende bikini en als je daarmee op het strand of bij het zwembad verschijnt, voel je je al snel een trendsetter. Het zou aardig zijn als de denim jeans bikini nog wat door gestyled wordt, voordat je hem nog mooier aan kunt trekken volgende zomer.

Badmode à la bikini 2023 

Zing maar mee: alle kleuren van de regenboog. De sterke kleurstelling van de tropen waaieren uit over je tweedelige badpak. Kleur en liefst fel gaat ‘in’ worden. De vrolijkheid van warme landen. En het snoeproze van 2022 krijgt ook een vervanger. Want in de nieuwe bikinitrend gaat straks de roze framboos tint een rol spelen. Feminine tot en met! Framboosroze straalt namelijk iets schalks uit, iets zachts en heeft een touchy feel.

Wilde dieren in de kijker

De dierenprints worden een blijvertje in de badmode van 2023 en zetten het succes van 2022 voort. Met in the picture nu: de luipaardprint. Ook de tropische planten- en bloemenprint verovert het textiel op je lichaam. De dierenprint lijkt een eeuwige come-back te beleven maar er is voor 2023 wel een top vijf:

  1. Luipaard print;
  2. Jaguar print;
  3. Tijger print;
  4. Zebra print;
  5. Slangen print.

Explosie van kleur en diepzwart

Printjes blijven in 2023 dus in de kijker komen. Maar het voortouw heeft nu de stof zelf. Er komt aandacht voor speciale stofjes. Wat te denken van een kanten bikini of een fraai geribbeld zwemkostuum? Veel stoffen zijn voorzien van mooie neon kleurtjes of van een frappante combinatie met zwart en wit. Werkt allemaal prachtig op parelwitte stranden. Liever lekker in compleet zwart richting vloedlijn? Dat past goed, want zwarte bikini’s gaan ook de trend in. Tie side bikini broekjes, zwarte triangel bikini’s of de klassieke zwarte bikini’s, kijk eens in je kasten, want daar diep je die vast op. Soms zijn de zwarte bikini’s elegant gelijnd met motiefjes van schelpen of parels. Last but not least is de schelpen bikini in aantocht. Deze badmode inspireert zich op de zeebodem. Ook hier weer veel tropische varianten in zicht. Ga op het strand dan niet tussen de schelpen liggen met zo’n bikini. Want je wilt natuurlijk wel gezien worden.